Regeringsfrågan

Nu är det mindre än en vecka till Liberalernas partiråd och då ska det tas ställning till hur man ska agera i regeringsfrågan efter nästa val. En viktig fråga kommer att bli hur man ska förhålla sig till Sverigedemokraterna. Den frågan är också den som kommer att avgöra hur utfallet blir på partirådet. Jag tror själv att vi kommer att få se en kompromiss för att ena partiet. När väl partirådet har tagit ställning då hoppas jag att partiet kan börja sätta fokus på sin sakpolitik. För mig själv känns det oerhört svårt att inleda ett samarbete med SD och dom står långt ifrån mina värderingar. Men jag kommer att respektera partirådets beslut.

4 kommentarer

 1. Mikael Fjellstedt

  Lurigt skrivet på slutet…. är det viktigare att tillhöra partiet om flertalet beslutar att man ska göra gemensam sak med SD än vad ens värderingar talar för. Inte konstigt att Hitler kom till makten .måste ha varit liknande tongångar på 30-talet. Lycka till med den strategin.

  • Peder Westerberg (inläggsförfattare)

   Det partirådet beslutar är det som gäller för partiet. Lämnar man partiet kan man aldrig påverka partiet i framtiden.

  • Ulf Parde

   Jag känner full respekt för Westerbergs något försiktigt framförda ståndpunkt. Men till Mikael vill jag säga, att det är helt fel att sätta något slags likhetstecken mellan Åkesson och Hitler.

 2. Per Sandström

  Jag hoppas innerligt att Västerbotten inte stöder partistyrelsens förslag.

  Ett block bestående av M, KD och SD kommer ju knappast att verka för en liberal politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.