Liberalernas vägval

Nu har Liberalernas partiråd tagit beslutet att partiet vill försöka bilda en borgerlig regering efter valet 2022. Tyvärr fick vi inte se någon kompromisslösning i partirådets beslut. För mig själv känns det oerhört svårt att inleda ett samarbete med SD och dom står också långt ifrån mina värderingar. Sen tycker jag också att ideologi går före opinionssiffror. Men jag respekterar partirådets beslut och hur som helst, tror jag att frågan kommer leva fram till landsmötet som är partiets högsta beslutsorgan.

 

8 kommentarer

 1. Olle

  Att ha SD med i ”vagnen” behöver ju inte betyda att de får så mycket att säga till om. SD har ni själva skapat genom att sätta dom på läktaren och växa sig starkare. Hade de fått vara med i samtalen i riksdagen hade de aldrig varit så stora idag. Sen är politiken viktigare för att skapa ett tryggt sverige än att bara fokusera på hur SD ska hållas utanför . Hur många beslut har bordlagts på grund av rädslan för att nåt parti ska förknippas att ha ett samarbete med SD. Ett samarbete behöver ju inte innebära att man har samma syn på nåt. Men direkt nån tyckt som SD kommer röda kortet fram och beskyllningarna att man samarbetar haglar. Och det bara skapas ett vaccum i viktiga frågor

  • Kim

   Jag tror du grovt underskattar populism. Se Trump. Till och med då man bestämmer allt själv skyller man alla misslyckanden på alla andra. De som sitter i ledningen av SD är inga idioter. även om de beter sig som sådana. Man har aldrig någon ambition att vara en enande kraft eller att prata sanning eller faktiskt lösa problem. Istället vet man att ju mer kaos och motsättningar, desto mer fördel får man. Ju mer makt du ger dem, desto mer kaos. Desto mer polarisering. 15-20% är tillräckligt dumma för att tro på sagorna. Det tråkiga är väl att de blir fler och fler…
   Det kan man inte säga om Liberalerna

   • arbetare

    Hade de ”gamla” partierna skött sig hade inte SD haft en enda röst idag .
    En femtedel av alla svenskar har inte plötsligt blivit rasister , de har istället tröttnat på lögner och bortförklaringar från de världsfrånvända politikerbroiler som paniskt försöker skyla över sina misstag genom att rasistanklaga och brunsmeta de som vågar säga ifrån .
    Det är inte populism att påtala när något inte fungerar , även om det svider för de som klantat sig .
    Ingen som vistats ute i samhället kan väl förneka att vi idag har stora invandringsrelaterade problem och det är detta som gör att folk röstar på det enda parti som adresserar verkligheten .

 2. Ulf Parde

  Jag har nog lite lättare för Sd, än vad Westerberg har. Men Westerberg är en hedervärd politiker med många bra saker.

 3. Ulf Parde

  Jag skiljer från Westerberg på så sätt, att jag inte alls har lika svårt för SD. Men utifrån Westerbergs politiska medlemskap, tycker jag att han reagerar konstruktivt. W. är ö h t en politiker som gör många bra saker.

 4. Bergis

  Vad gör SD för fel? Dom vill ju bara ha samma volym på invandringen som andra Skandinaviska länder har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.