Kommunalråd i luven på varandra

När jag bläddrade fram VK:s debattsida i morse noterade jag att Umeås två ledande socialdemokrater verkar vara i luven på varandra.

Marie-Louise Rönnmark, socialdemokratiskt kommunalråd, går där i ett inlägg tillsammans med f d landshövdingen Georg Andersson till hårt angrepp på bland andra kommunstyrelsens ordförande Lennart Holmlund.

Lennart Holmlund förespråkade för några veckor sedan i en debattartikel i VK, tillsammans med ett antal andra ledande politiker i länet från olika partier, bildandet av en stor Norrlandsregion. Bland undertecknarna återfanns även Levi Bergström, socialdemokratiskt landstingsråd i Västerbotten.

Marie-Louise Rönnmark och Georg Andersson menar i dagens VK att Holmlunds och de andras debattartikel är ett odemokratiskt och fräckt försök att döda debatten.

Slutsats ett: de verkar, åtminstone i den här frågan, inte snacka med varandra i Umeås socialdemokratiska ledning.

Slutsats två: om de skulle snacka med varandra skulle det nog inte vara några vänliga ord som utväxlades mellan Lennart Holmlund och Marie-Louise Rönnmark om regionfrågan.

Slutsats tre: frågan om den framtida regionindelningen är ingen traditionell partipolitisk fråga, utan öppnar för allianser över partigränserna och för strider inom de enskilda partierna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.