Stoppa storebror försvarsministern

Det verkar framför allt vara moderaten och försvarsministern Mikael Odenberg som driver det integritetskränkande förslaget om att ge Försvarets Radioanstalt rätt att avlyssna alla telefonsamtal, alla sms och all e-post till och från utlandet.

Trots att flera remissinstanser sågat förslaget och varnat för att det strider mot Europakonventionen och grundlagen, att riskerna är för dåligt utredda och avlyssningen kraftigt skulle inskränka den personliga integriteten så har Lagrådet gett tummen upp och de övriga allianspartierna under lätt knorr tolererat att försvarsministern för frågan vidare.

Jag förstår inte varför det nu är så tyst från de liberala riksdagsledamöterna inom folkpartiet och delar av centerpartiet.
Och jag förstår inte varför inte övriga allianspartier redan från början sagt nej till det moderata statsrådets ambitioner att kraftigt utvidga statens befogenheter att snoka i människors privatliv.

Halten liberalism i en politisk övertygelse kan knappast mätas bättre än genom inställningen i sådana här frågor där den personliga integriteten och rättssäkerheten hotas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.