Tom populism att bara säga A, men inte B

Den typ av ekonomiska jämförelser som kommmunalrådet Lennart Holmlund använder i sin blogg när han räknar på hur mycket överklagandena kring Botniabanan kostat i jämförelse med kommunal samhällsservice är vid en ytlig anblick spektakulära.
Men de förblir demagogiska så länge han inte säger ärligt vilka slutsatser han drar.

Lennart Holmlund säger nämligen det populistiska A, medan han förtiger det svårare B.

Att politiska beslut från makthavare går att överklaga hör till demokratins och rättstatens grundprinciper, hur frustrerande och irriterande processer än kan vara. De principerna får vi inte börja kompromissa med på grund av otålighet i samband med vissa infrastrukturprojekt.
Vid enorma projekt som Botniabanan ökar antalet berörda, och därmed riskerna för långa processer.

Lennart Holmlund må vara frustrerad som många andra över Botniabanans förseningar. Men när han antyder att rätten att överklaga politiska beslut borde inskränkas eller tas bort borde han säga rakt ut vilket system eller vilka principer han vill se istället.

Så länge han inte gör det är hans utspel mest bara tom populism.

2 kommentarer

  1. Lenanrt Holmlund

    I min blogg sa jag inte ett enda ord om att jag ville begräns överklagandet, Bara vad processen kostar, Gärna en debatt om detta , men på ärliga villkor. Min förklaring finns nog i morgondagens VK

  2. Moderathat

    Lennart Holmlund tillhör den grupp av politiker som gärna säger vad dom tycker och vill att alla ska lyssna. Men när andra personer vill prata föredrar Lennart och andra betonghäckar att stänga av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.