Varför tiger alliansens riksdagsledamöter inför storebror?

Fortfarande ligger de flesta av alliansens riksdagsledamöter förvånansvärt lågt när det gäller försvarsminister Mikael Odenbergs förslag om att ge Försvarets radioanstalt rätt att avlyssna alla telefonsamtal, mejl och sms till och från utlandet.

Det handlar om ett djupt integritetskränkande förslag som hotar rättssäkerheten, skapar oklarheter mellan polisiär och militär verksamhet och öppnar för ett storebrorssamhälle, utan att ge mer än marginella vinster för den nationella säkerheten.

Just i det läge när det vore som viktigast att ta avstånd från försvarsministerns idéer och markera riksdagsmajoritetens liberala självständighet i centrala principfrågor, då mumlar eller tiger de flesta av alliansens riksdagsledamöter. Det duger inte.

Den som inte kan visa att han eller hon gick till val i höstas på att inskränka den personliga integriteten borde redan nu kunna säga ett klart och tydligt nej till avlyssningsförslaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.