När ska travmedia inse att Gentleman är överskattad?

Varning: detta blogginlägg är intressant bara för travnördar (och kanske inte ens för dem), och bidrar inte på något sätt till den politiska debatten eller ett seriöst meningsutbyte om samhällets utveckling, vare sig lokalt eller nationellt.

Som politisk chefredaktör förväntas man ha åtminstone ett visst mått av rationell hållning och kylig analys mitt i den hetaste debatten, samtidigt som man ska kunna hetsa upp sig när ingen annan gör det och "ta i" för att debattglöden i spalterna inte ska fallna.

Men nu vill jag tillåta mig att vara lite irrationellt arg här på ett sätt som inte främjar debatt så mycket som att jag bara vill få ur mig detta: Gentleman, som på lördag startar i V75-3, andra uttagningsloppet till Olympiatravet, är en överskattad häst utan löpskalle.

Visst ger han ett klassigt intryck och visst har han fart – men när ska travmedia inse det uppenbara faktum att han viker ned sig, galopperar och fegar ur så fort han får riktigt motstånd?

Det har varit ett genomgående drag under hela hans karriär.

Han kan mycket väl vinna på lördag om de som är värst emot gör bort sig eller behöver lopp i kroppen.

Men Gentleman är en typisk sådan häst som vinner ett uttagningslopp i fin stil för att sedan floppa i finalen när de bästa är samlade och det inte går att glänsa i ensamt majestät längre.

Nu har jag väl i och med detta garanterat att han inte bara vinner på lördag utan får ett kanonår så att jag får äta upp mitt omdöme – men till dess att motsatsen är bevisad framhärdar jag i åsikten att han är överskattad.

Colombian Necktie och Glen Kronos känns betydligt mer intressanta tycker jag, även om den förstnämde galopperat bort sig i tre av fyra starter sedan derbysegern och den sistnämnde förmodligen behöver lopp i kroppen.

2 kommentarer

  1. travnet.se

    Ha ha. Vi undrade just hur länge du skulle orka med att b a r a skriva om politik!

    /fd arbetskollegerna travnet.se

  2. Mattsson

    Här på din gamla arbetsplats är vi ganska överens om att Torvald Palema är chanslös och ett Glen Kronos och Colombian Necktie bara går ut får att få lopp i kroppen. När du nu lägger till att Gentleman är chanslös, eller i alla fall överskattad, så måste helt enkelt Dumle Loss vara klar. Utan att ta med galopper, kuskmissar, störningar och halsinfektioner i ekvationen naturligtvis.

    Med vänlig hälsning//Han som väntar på nästa drag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.