När makthavare längtar efter ja-sägare

Kommunens starke man Lennart Holmlund tycker att han råkat ut för smutskastning av VK:s ledarsida.

Jag ska inte ge mig in i en diskussion med honom om hur ordet smutskastning bäst definieras – Lennart Holmlund har på sin blogg flera gånger visat att han är något av expert i grenen och har säkert en egen åsikt om vad ordet betyder.

Så här löd ledaren i tisdagens tidning som fått Lennart Holmlund att åter börja beklaga sig över att han bemöts av kritik och invändningar:

"Det fina med bloggar på internet är att de öppnar för interaktion, debatt och meningsutbyte i en ny, direkt och intressant form.
Därför är det också i grunden positivt att ledande politiker deltar i debatten via bloggar på det sätt som bland annat sker på vk.se.
Men när den mäktigaste mannen i en stad har så svårt att hantera kritik och debatt att han inte vill öppna för några läsarkommentarer på sin blogg – trots att han själv gärna beskriver sig som ett offer för konspirationer och just på sin blogg delar ut rallarsvingar till höger och vänster mot alla som haft fräckheten att yttra en avvikande åsikt – då är det besynnerligt.
Frågan är om det också är symboliskt? Hur svårt får den mäktigaste mannen i en stad egentligen ha att hantera kritik? Och vilket klimat i stadshuset får sådana ovanor att frodas?"

Lennart Homlund skriver att han aldrig tänker låta sig påverkas av VK:s ledarsida.
Jag kan bjuda Lennart Holmlund på ett eget löfte direkt som kompensation. VK:s ledarsida kommer inte heller under min ledning att acceptera ett tystare Umeå där en kritisk och ifrågasättande debatt undertrycks för att kommunledningen blir på dåligt humör när den inte får medhåll av alla.

Om Lennart Holmlund inte kan hantera att bli emotsagd i sakfrågor så har han fel uppdrag eller har suttit för länge.
Med tanke på hur aggressivt Lennart Holmlund själv driver debatt och går till attack mot meningsmotståndare just på sin blogg är det märkligt att han inte som de flesta andra vill tillåta läsarkommentarer.

Sina efterlängtade ja-sägare får kommunens mäktigaste söka någon annanstans än på VK:s ledarsida.

2 kommentarer

  1. Foa

    Möjligheten att kommentera en blogg eller inte är ju upp till ägaren.
    Visst finns det möjlighet att kommentera vad Lennart säger och skriver i sin blogg.. du fann ju en utväg.. att kommentera honom i din egen blogg.

    Vad det handlar om är att Ni sitter i en stor sandlåda.. och du kastar sand i ögonen på Lennart, och vill tvinga honom.. tycker jag.
    Vart står det skrivet att en politiker ska måste göra som du anser, att ha kommentarer möjliga på sin blogg?

    Ska du påverka politiker så får du väl använda gällande rutiner.. eller ska vi bygga upp nya? Lobby? Ja prova med det gentemot Lennart

    Hörde på P1 (statliga radion vi har) en som sade.. bry dig inte om hur en person säger och skriver.. bry dig om vad personen kan och har utfört.

    Men en eloge till dig.. NV i Skellefteås Ledare tillåter inga kommentarer alls runt vad han använder tidningen som maktfaktor.

  2. Kugge

    Det är självklart upp till var och än att bestämma men det intressanta är att det endast är Lennart Holmlund som inte vill att det ska gå att kommentera sin blogg. Övriga välkomnar det. Enligt sossarna finns det ju inga problem i staden, trots hög kommunalskatt, påtaglig arbetslöshet, låga medelinkomster och bostadspriser på storstadsnivå. För att försöka övertyga folket om att läget i Umeå är bra gäller det dock att debatten uteblir så att det dåliga inte diskuteras. Ett sätt är att inte tillåta kommentarer på bloggar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.