Det intressanta är namnen bakom

Jan Björklund kan nu räkna hem stöd från det ena folkpartidistriktet i landet efter det andra som partiledarkandidat.

Nu meddelar Britt-Marie Lövgren (fp) på sin vk-blogg att även Umeås folkpartister stödjer Jan Björklund som partiledare med Cecilia Malmström som förste vice ordförande.

Det hade förstås varit en präktig sensation om beskedet varit att man stödjer någon annan.
Sedan Cecilia Malmström sagt sig inte vara intresserad av en kandidatur är Jan Björklund ensam på banan när det gäller partiledarskapet.
Och Cecilia Malmström framstår som rätt given när det gäller platsen därefter.

Mer intressant är att folkpartiet i Umeå för fram Birgitta Ohlsson och Nyamko Sabuni som kandidater för posten som andre vice ordförande.

Det kan säkert ses som en indirekt markering mot andra tänkbara, men inte särskilt lämpade, namn som Johan Pehrsson eller Allan Widman.

Birgitta Ohlsson och Nyamko Sabuni är två liberaler som, utan att vara varandra särskilt lika vare sig till framtoning eller åsikter, står för något annat den ljumma borgerlighet jag varnar för i en signerad text om folkpartiet på dagens ledarsida.

Men eftersom Nyamko Sabuni redan har en plattform genom sitt statsrådskap och Birgitta Ohlsson varit en tydlig och frispråkig kritiker av folkpartiledningens misstag de senaste åren vore Ohlsson som andre vice ordförande en signal utåt om att partiet insett behovet av förnyelse och självkritik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.