En hård flyktingpolitik

Gång på gång kommer uttalanden som visar hur svensk flyktingpolitik ofta präglas av en hård och inhuman hållning, trots officiella försäkringar om motsatsen.

Migrationsverkets åsikt att det inte råder någon väpnad konflikt i Irak har som bekant kritiserats kraftigt.

Liksom den häpnadsväckande åsikten, framförd från ansvarigt håll i tv häromkvällen, att en homosexuell iranier som inte varit öppen med sin sexuella läggning inte kan anses ha varit utsatt för någon fara eftersom den iranska regimen inte bedriver någon jakt på homosexuella.

Slutsatsen, vilande på en tvivelaktig verklighetsbild, är alltså att Sverige inte vill ta emot någon som genom att hålla sin sexuella läggning hemlig har vissa möjligheter att undkomma det dödsstraff som en hänsynslöst grym regim belagt homosexualitet med.

Den moraliska kompassen snurrar vilt och skulle göra svensk flyktingpolitik lätt skrattretande om det inte vore så allvarligt.

Socialdemokraterna och moderaterna har i riksdagen under ett antal år gått samman och tillsammans försvarat de inhumana dragen i flyktingpolitiken trots hård kritik från övriga partier.

Men med maktskiftet och det ökande inflytandet för liberala krafter över regeringspolitiken borde det vara läge att dra igång en rejäl kampanj för omläggning av flyktingpolitiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.