Ej uttagen, ombedd att värma upp, sedan bänkad igen av ett tv-program

Jag gillar radio och jag gillar television – när det gäller eget deltagande gillar jag framför allt livedimensionen. Det är otäckt, det är kittlande, det är stimulerande.

Här berättar Sveriges televisions ’Argument’ om hur det kan gå till inför ett program.

Jag spelade en roll i detta drama. Jag ombads, vid sextiden någon gång, att stå beredd att hoppa in utifall att de tilltänkta deltagarna inte kunde komma. Kort varsel, oförberedd – men för sjutton, något ska jag väl kunna få till, tänkte jag, och tackade ja.

Det blev inget deltagande till slut, men någon timme av intensiva förberedelser och inre monologer för säkerhets skull.

En gång i ungdomen blev jag bänkad. Det var Ljusdals juniorlag i tennis som hade seriematch på bortaplan – jag kommer inte ihåg var. Jag skulle spela med i dubbelmatchen, men efter singlarna stod det ett-ett och vi hade chansen att vinna. Då blev jag bänkad till förmån för de två bästa i laget.

Surt, förstås, men när jag kom hem skrev jag istället nyhetstexten om matchen till lokaltidningen. Kanske var det där som jag slutgiltigt valde väg i livet?

Och nu alltså: ej uttagen till veckans program av Argument, sedan ombedd att värma upp, sedan bänkad igen…

Men den där timmen av intensiv förberedelse gav ändå en liten livekänsla i sig. Och dagen efteråt fick jag blommor som tack för min insats på bänken.

Det fick jag inte efter den där seriematchen i tennis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.