Mona Sahlin i utspel utan sans och rimlighet

För övrigt noteras att Mona Sahlin på gårdagens DN-debatt måste ha försökt att sätta något slags rekord i onyanser och överord när hon anklagade regeringen för att svika vallöften på ett sätt som ingen annan regering någonsin och för att misslyckas med jobbpolitiken.

Tonfallet är så hysteriskt att få lär ta det på allvar. Desto fler lär bli besvikna över att Mona Sahlin nu tydligen väljer den typen av oppositionsretorik, när förväntningarna på något mer seriöst från hennes sida trots allt fanns där.

En opposition ska kritisera, men något lite sans och måtta kan man trots det kräva.

Det finns en hel del som man kan invända mot alliansens första år vid makten, men är det något den nuvarande regeringen lyckats med så är det ju just att främja jobben. Och om man jämför hur den här regeringen håller sina vallöften framstår den som pålitlig i jämförelse med sina socialdemokratiska föregångare.

Det är överraskande att socialdemokraternas ledning uppenbarligen är så nervös (eller internt pressad?), trots de höga opinionssiffrorna, att den känner sig nödgad att plötsligt gallskrika på detta sätt istället för att föra en seriös debatt. Det är trist och bådar inte gott för debattklimatet.

Om man nu känner ett sådant behov av dramatiska utspel kunde man väl ha passat på att presentera något litet innehållsmässigt om det egna regeringsalternativet i stället. Men det hade väl knappast räckt till en debattartikel.

En kommentar

  1. harry strandberg

    Vilkent kraft VK ledarskribent tar till över Mona S uttalande om den borgerliga regeringen, utan sans mm. Det jag känner är att din reaktion snarare är likt den som ertrappats med båda händerna i syltburken!! Du var väl född när Statsministern hette Göran Persson? Var du född då? Man kan unfra.
    Minns du hur 4 partiledare råskällde år efter år, och det handlade minsann inte om politik, vilket Monas inlägg gjorde. nä det var om hur han såg ut, hur trött han var, vilken tyrann han var internt i partiet, att han vände ryggen till Maud O undrer en debatt. Att han kunde förklara detta, vem brydde sig? Tilldetta hade ni,TV medi. Höjden av den förföljelse var nog när tv ägnade en hel timma med sk. experter i studion där man dissikerade hans person mm. Var det politiskt hederligt?
    Svara på den politiska kritiken Mona kom med istället för att gnälla som en barnunge i sandlådan. Undra villka som är nervösa?
    Så mycket skit har väl aldrig spelats upp inom politiken under ett år som det senastre, med din vän som statsminister, och ditt partri delaktig, ägna vedermödorna åt er egen soppa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.