Nu drar jag ned på bloggandet för resten av året

Efter snart 1000 inlägg här på bloggen sedan starten 14 februari i år börjar det ta emot.

Maskineriet kärvar och aktionen är tveksam – för många timmar i dålig ställning vid skrivbordet tar förr eller senare ut sin rätt.

Normalt håller jag bloggtempot uppe med hjälp av kaffe, choklad och musik, men på slutet har det snarare varit alvedon och tigerbalsam som ackompanjerat försöken att knattra ned något vettigt på tangentbordet i den här genren.

Nu har klokt, kompetent folk tittat strängt på mig och antytt att det är dags att vidta vissa åtgärder.

Som ett led i detta kommer jag att dra ned radikalt på bloggandet här för resten av året och sikta på comeback efter nyår.

Jag kommer att fortsätta länka här på bloggen till våra huvudledare och lägga ut mina signerade texter från ledarsidan, kanske då och då tipsa om läsvärda saker på nätet eller öva med någon radioblogg och givetvis motivera den återstående förstaplatsen på min presidentranking, men det blir annars inga nya, skrivna inlägg från min sida förrän efter jul- och nyårshelgerna. Bloggen blir lite som en opera utan arior.

Känner jag ett behov av att bemöta inlägg från andra politiska bloggar här på vk.se kommer jag att göra det på ledarsidan, och skulle stora saker ske som förtjänar ledarkommentar på vk.se sker det via så kallade blixtledare.

Eftersom jag redan hör gapskratten från trogna bloggläsare som minns mina tidigare löften av ungefär samma typ (jag har hållit dem ungefär lika länge som George i Seinfeld kunde behålla en hemlighet), låt mig klargöra en sak: jag inser och medger att min trovärdighet i frågan är noll och jag kommer säkert att reagera ungefär som Steve Dallas i Bloom County när han försökte sluta röka, men den här gången är jag beredd att svära på Karl Staaffs mustascher att jag menar allvar

Så, jag hoppas att ledare, lästips och något radiokåseri känns som lockelse nog att fortsätta besöka bloggen, men annars på återseende 2008.

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Återhämtning ger styrka. Så är det i idrotten, både för kropp, knopp och själ. Det är styrka att inse när pauser behövs.

    Din delvisa ”time-out” kan ju ge nya idéer för hur bloggandet kan utveckla dialog och demokrati.

    Det kan behövas för de som nu mest trumpetar ut sitt budskap och inte vill kommentera andras reaktioner.

    Ser fram emot comebacken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.