Spännande inför delstatsval. Joscha Fischer i comeback

Delstatsvalen i Hessen och Niedersachsen närmar sig, och glädjande nog verkar Hessens ministerpresident Roland Koch (CDU) straffas i opinionsmätningarna för sin populistiska valkampanj.
Först när han i en intervju föreslog fängelse för barn gick det egna partiet in och tvingade honom att backa – dvs han hade förstås blivit ’missförstådd’ i intervjun.

Nu visar opinionsmätningarna, som man i och för sig aldrig ska lita för mycket på, att det är nästan helt jämnt i delstaten mellan CDU och SPD och att Kochs popularitet sjunkit radikalt de senaste veckorna.

En rysare väntar under slutspurten den kommande veckan, och då kan förstås gamla cirkushästar inte hålla sig borta från manegen. De grönas Joschka Fischer började sin politiska karriär i Hessen och dök i går upp på ett valmöte där han gick till storms mot sin gamle motståndare Koch.

Och vill man se hur en åter något rundare och kanske lätt ringrostig Fischer låter så här ett par år efter sin avgång har ZDF ett inslag från valmötet.

Men ett annat utspel har också väckt uppseende i valrörelsen de senaste dagarna. Tidigare SPD-höjdaren Wolfgang Clement lär knappast känna sig helt bekväm om han skulle besöka ett partimöte inom en närmare framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.