Apropå filmer och tv-serier om politik

Alex Voronov på Eskilstuna-Kuriren har skrivit en intressant krönika om politik på film och tv.

Han skriver på ett ställe:

’Samma sak med Alla presidentens män (All the presidents men) från 1976 som handlar om Watergateaffärens avslöjande. För mig som inte var med då är Bob Woodward och Carl Bernstein väldigt mycket Robert Redford och Dustin Hoffman.’

Absolut så, det är alltid lätt störande när Woodward eller Bernstein dyker upp i tv och inte ser ut som i filmen, det tar fortfarande några sekunder att vänja sig.

Apropå tv-serier om politik där, som Alex Voronov skriver: ’politiken blir bara en fond mot vilken de övriga intrigerna utspelar sig’, så försökte tyska tv-kanalen ZDF för några år sedan att göra en tysk version av Vita Huset (en serie som verkligen inte hade politiska miljöer som någon ursäkt, utan gjorde fängslande tv-drama av budgetunderskott och utnämningspolitik): ’Kanzleramt’.

Förväntningarna var höga och marknadsföringen lovande, men det hela visade sig snabbt vara en i raden av kriminaldramer. ’Kanzleramt’ råkade bara utspela sig i politiska miljöer. Seriens skapare hade uppenbarligen inte förstått vad som gjorde Vita Huset så bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.