Hyckleri

Under min semester för några veckor sedan tittade jag mer på tv än jag brukar. En sak som jag förr brukade reta mig på, irriterade mig nu åter i stegrande omfattning. Samtidigt som alarmistiska kostrådspekpinnar med lätt dirigismvarning ges rikligt utrymme fortsätter medierna, inte minst som sagt tv-soffprogrammen, att okritiskt romantisera den alkoholkultur som verkligen skapar socialt elände och stora samhällskostnader. Populism kallas det. Hyckleri är också ett användbart ord i sammanhanget.

2 kommentarer

  1. Liberal

    Nordebo är i fråga om alkohol en oliberal förbudsivrare. Vi har redan alldeles för många pekpinnar och förbud om alkohol. Tänk så många som nyttjar alkohol under en helg i Sverige och hur förhållandevis lite som händer. Den överväldigande majoriteten har trevligt. Själv ska jag efter jag skrivit det här ta en Dry Martini.

  2. Görel Lindahl

    Ett glas saft är också gott! Utan att grumla tanken och skada min kropp.Aldrig uppskattar man nyktra människor så mycket som när man hört en spritpåverkad människa surra och svamla ellerhjälpt en drucken att hålla sig på benen och ta sig hem. Det är så det börjat för många som blivit beroende och alkoholiserade. De tyckte att alkohol var got och gillade att fly från verkligheten. Tills den blev en mardröm. Det är den för alkoholisterna.Solidariskt bör man därför strunta i alkoholen. Om färre dricker så lockas färre att själva börja dricka alkohol. Och kan bli nykterist – som jag. Jag gillar verkligen att vara nykter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.