Elitloppsblogg

Jag har inte hunnit Elitloppsblogga en endast rad hittills under veckan, men måste givetvis klämma ur mig något slags tips inför helgens drabbning. Så som bonus kommer här mina tips om vilka som går till final från de två Elitloppsförsöken.

Försök 1:

Exploit Caf: av loppen man sett med honom på tv att döma blir han svårslagen nästan oavsett löpning.

Going Kronos: stabil på en hög nivå, men jag är fortfarande tveksam på löpskallen. Jag blir glad om han visar att den tveksamheten är onödig, för sådana här glänsare vill man gärna se i vinnarcirkeln, men börjar det inte bli väl många slutstrider nu som han förlorat med någon halvlängd?

L´Amiral Mauzun: imponerade i fjol i Elitloppet och senast i Oslo. Behåller han formen kan han upprepa fjolårssegern.

Jocose: jag gillar båda Hultmans J-hästar, Jaded egentligen ännu mer än Jocose, men ingen av dem har levt upp till förväntningarna. Men om Jocose är så bra som Hultman påstår och som han ser ut att vara borde han ta sig till final här.

Försök 2:

Oiseau de Feux: inget originellt tips och mycket avgörs i starten. Från spets tror jag att han vinner, annars sårbar. Finalplats bör det dock bli oavsett löpning.

Plantagenet: gillade jag allt mer för varje start i fjol, jag tycker att han ser riktigt rejäl ut. Kanske inte slutsegrare i finalen, men det här försöket kan han vinna, och en finalplats borde han klara även från dödens.

Red Chili Pirat: ytterligare en favorit som jag håller lite extra på. Jag tror inte att han kan vinna försöket, men tredje-fjärdeplats borde han kunna nå med spårsnål resa.

Enough Talk: de åker väl knappast över om inte hästen är bra nog att segerstrida. Tar en finalplats på sin startsnabbhet, men vem vet: kanske är det en kanon som räcker även i finalen?

Mitt tips till slutsegrare i finalen: svårt, men Exploit Caf känns som ett logiskt tips, med L´Amiral Mauzun och Going Kronos som första utmanare (under förutsättning att Going Kronos har det där löphuvudet man inte sett så mycket av ännu) och Enough Talk som väldigt svårbedömd. Mina jätterysare är Jocose och Plantaganet.

I övrigt håller jag en tumme för Cooper Beach och Conrad Lugauer i Sweden Cup.

2 kommentarer

  1. Frippe

    Får väl lyfta på hatten. Själv satt jag och svor i bilen över att tvingas lyssna på referatet i P4. Snacka om en riktig dödare. Småpratigt och pinsamt med ett rejält antiklimax vid målgång.
    Nåväl, bästa hästen vann igen!

  2. Ola Nordebo

    Jag bukar ofta hylla radiosportens referat, men jag hörde försöken på radio och det var minst sagt frustrerande. Det verkade som om de hade glömt bort att det faktiskt pågick en livesändning, en som dessutom sändes ut i radio till lyssnare som inte själva var på plats.
    De refererade ju ingenting, man fick inte veta var hästarna låg annat än slumpmässigt om de råkade förekomma i småpratet, och man hade svårt att ens få en bild av var loppet befann sig. Hoppsan: nu gick de i mål och den vann tydligen, ungefär. Pratet kring försöken var helt okej, men som sagt: referaten av själva loppen lämnade mycket övrigt att önska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.