Norrbotniabanan och attityderna på andra håll i landet

Jag har ända sedan jag flyttade till Umeå förvånats lite över hur dålig koll en del ledande norrländska aktörer verkar ha på vidden av förakt som finns söderöver mot projekt som Botniabanan (i viss mån) och Norrbotniabanan (i synnerhet).

Det är därför jag hela tiden när jag kommenterar något kring Botniabanan betonar projektets ödeskaraktär för Norrland när det gäller möjligheten att få gehör för liknande, framtida investeringar av den storleksordningen. Blir Botniabanan inte en succé så är det kört för lång tid framåt.

Det här blogginlägget visar ganska väl hur snacket går på många håll i resten av landet, inte bara i Stockholm. Det är viktigt att de som jobbar för fortsatta investeringar i Norrland är medvetna om hur attityderna i verkligheten ser ut och inte låter sig vaggas till ro av artighetsfraser i officiella sammanhang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.