Hur går Hillary Clinton vidare?

Det lär inte dröja länge innan beskedet kommer från Hillary Clinton att hon erkänner sig besegrad av Barack Obama. Men efter en lång kampanj finns fortfarande utrymme för lite klassiskt nagelbiteri: hur går Clinton vidare efter sitt nederlag, med vilken tonfall kommer hon att gratulera Obama och hur starkt kommer hon att engagera sig för honom i höstens val?

Och givetvis, hur blir det vicepresidentfrågan? För ett par månader sedan kändes det ganska uteslutet, men följer man den amerikanska debatten lite närmare har det blivit uppenbart att läget är ovissare i dag, färre avfärdar helt – framför allt i ljuset av Clintons starka avslutning primärvalskampanjen – idén med ett Obama-Clinton-team och fler förespråkar det öppet. Och för Obama är det givetvis en prioritet att skapa klarhet så snabbt som möjligt.
Så även där finns lite spänning kvar, även om grundtipset fortfarande är att försoningsarbetet inom det demokratiska partiet kommer att bygga på något annat än en vicepresidentnominering för Clinton.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.