Nattpladder och tennis

Som jag antyder i min lördagslista på dagens ledarsida om kulturshopping i Berlin ägnade jag en inte oväsentlig del av min semestervecka där åt att plöja fotbollsskriverier, vid sidan förstås om att ta promenader på gröna gator (vi bodde i Fridenau) där många bilar for omkring med dubbla flaggvimplar: den tyska på ena sidan och den turkiska på den andra,
att sitta på caféer och betrakta vimlet (jag gillar Potsdamer Platz vilket närstående och bekanta har svårt att förstå, men jag kan inte hjälpa det…),
att virka för glatta livet (min nya hobby, tidigare redovisad här på bloggen)
och att läsa om Schiller i Rüdiger Safranskis synnerligen välskrivna ’Schiller oder Die Erfindung des Deutschen Idealismus’ och läsa Klaus Manns roman om Tjajkovskij – ’Symphonie Pathetique’ .

Men fotboll alltså: Kicker, Tagesspiegel, Taz och Süddeutsche Zeitung var huvudkällorna, och jag får väl bekänna att det inte vara ledarsidorna, utan sportsidorna som jag bläddrade fram först i de tre sistnämnda. Så det är bara att erkänna, under ett internationellt mästerskap kan jag hänga med i vilken fotbollskonversation som helst, vilket känns bra för en med ursprung som sportfåne och kalenderbitare.

Men mellan mästerskapen är mitt fotbollsintresse begränsat till en titt i de aktuella tabellerna då och då. Då har jag, vid sidan av trav och schack, bättre koll på vad som händer på tennistourerna, just nu Wimbledon. På den punkten verkar jag vara i gott liberalt sällskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.