Sd och regeringsfrågan

Sverigedemokraterna hamnade i centrum under Almedalsveckan på flera sätt, inte minst genom att de etablerade partierna började använda risken för att sd kommer in i riksdagen vid nästa val åt att angripa och skuldbelägga varandra.
Det är en illavarslande taktik som ger sd onödig uppmärksamhet och fel sorts uppmärksamhet, och som faktiskt ökar risken för att sd lyckas ta sig över fyraprocentspärren.
Det vore en olycka som borde tvinga fram något slags mittensamarbete över blockgränsen för att hålla sd utanför inflytande, och då vore det tacknämligt om de etablerade partierna hade behållit ett hyfsat samtalsklimat med varandra. Jag tror mer på lösningen med en bred mittenregering, i det trista fall att sd blir riksdagsparti, än med minoritetsregerande. Men det förutsätter att en partierna har viss beredskap för det.

Alex Voronov var inne på det temat i en krönika i Eskilstuna-Kuriren under veckan, och även Expressen och Dagens Nyheter har funderat kring vad sd-ledamöter i riksdagen skulle betyda för regeringsfrågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.