Schwarzenegger om klimatpolitiken

Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger formulerade det bra i en intervju med This Weeks George Stephanopoulos varför George W Bush agerat så grundligt fel i klimat-frågan:

"Den här adminstrationen trodde inte på den globala uppvärmningen. Eller så tyckte de inte att de skulle göra något åt det eftersom inte Kina inte gör något det, eftersom inte Indien ville göra samma sak, så varför ska vi göra det, men vet du, det var inte så vi satte en människa på månen. Vi sa inte låt alla andra göra samma sak och sedan ska vi göra det. Vi sa, vi vill vara pionjärer."

En kommentar

  1. byggarn

    Teknikutveckling eller snabbt ökande klassskillnader där rika köper sig fria. Självklart kommer USA att hamna i ett takigt läge om inte nya eller förbättrade energikällor (förbättrad kärnkraft) tas fram. Varför vill USA hindra IRANs och övriga tredje världens kärnkraftsprogram?? Tänk om dessa finner en teknik som räddar dem och inte USA. Alternativt struntar i säkerheten för att uppnå USA status. MuskelArnold är politiker på låg nivå med sitt lilla område att vara kung i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.