Övertygar ej

Försöken att använda utvecklingen i Georgien som argument för FRA-lagen övertygar ej. Det ger snarare ett lätt förvirrat intryck där ett gammalt hotbildsargument som redan avfärdats värms upp på nytt.
På vilket sätt händelseutvecklingen i Georgien skulle ge stöd åt det kritiserade lagförslaget om urskiljningslös avlyssning av enskilda medborgares kommunikation över gränserna går statsråden inte in på.
Och när det inte följs upp i detalj vad de menar, hur det ena hänger ihop med det andra, framstår det som skrämselpropaganda av klassiskt slag. Många inskränkningar av integritet och rättigheter har ackompanjerats av uppblåsta hotbilder och ihåliga slutledningar.
Det förstärker bara intrycket att regeringen inte vill förstå vad kritiken bottnar i, att den personliga integriteten faktiskt är något som engagerar långt mer vad alliansledarna tycks tro och FRA-kritikerna vill ge den en så hög prioritet att skrämselargument inte räcker som motivering.
Förhoppningsvis var Georgien-parallellen bara ett stickspår, och signalerna om beredskapen att lyssna och göra om som kom för några dagar sedan bättre vittnesmål om regeringens avsikter i FRA-frågan. Säkert känns det dock inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.