Joe Biden som Obamas vicepresidentkandidat

Uppdaterad: Någon av de många politiska bedömare som virvlar förbi i de amerikanska nyhetsprogrammen sade häromdagen att om Barack Obama väljer Joe Biden som vicepresidentkandidat kan det vara ett tecken på tilltagande nervositet inom Obama-kampanjen. Återstå att se om det stämmer, men jag undrar om det inte ger ett väl passivt intryck att välja en lätt ’kopia’ av motståndaren John McCain: en äldre, utrikespolitiskt erfaren politiker med visst temperament. Det tyder på att McCains attacker på Obamas relativa oerfarenhet har tagit hårdare än väntat.

Här är dock två som argumenterar för Biden som vicepresidentkandiat: Jonathan Alter i Newsweek och David Brooks i New York Times, även om jag hittar den på Spiegel International.

Mathias Sundin, öppet pro-McCain men ytterst kvalificerad och ärlig i sin bevakning av presidentvalet, på amerikanskpolitik.se har en bra genomgång av argument för och emot Biden som kandidat. Jag är pro-Obama, men jag delar så här direkt efter beskedet Mathias Sundin lätta skepsis mot valet av Biden. Dock har flera av dem bedömare i USA som jag brukar lyssna till med behållning varit ganska positiva till Biden som tänkbar kandidat under de senaste veckornas spekulationer.

Nu väntar demokraternas konvent och sedan riktas uppmärksamheten mot John McCains lika spännande val av sin vicepresidentkandidat. Det börjar bli rafflande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.