Barack Obamas tal

Sedan det där Yes We Can-talet som blev förevigat i form av en musikvideo på YouTube och som hölls tidigt under demokraternas primärvalskampanj har det inte varit riktigt samma glöd i Barack Obamas framträdanden.
Och sedan primärvalet tog slut tycker jag att en viss osäkerhet har kunnat skönjas inte bara i en del strategiska beslut, utan också i intervjuer och tal.
Men talet på demokraternas konvent i natt var nog det bästa hittills, på samma nivå som Bill Clintons tal i en motsvarande situation på demokraternas konvent 1992, med en ny koncentration och en ny säkerhet. Obamas lite kärvande kampanj behöver få ett lyft av konventet och det lär han förhoppningsvis få.
Frågan är nu hur väl republikanerna nu lyckas motverka en sådan effekt genom snabbt besked om McCains vicepresidentkandidat och sedan partiets eget konvent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.