Ännu en kandidat till årets höjdpunkt

Jag trodde att sommarens Wimbledonfinal mellan Nadal och Federer skulle bli årets idrottshöjdpunkt, men gårdagens travderby är en stark utmanare om titeln.

Jag har kaxat mig lite här på bloggen och skrivit att min nya favorit Wellino Boko skulle vinna derbyt från dödens om det krävde, plocka ned Sahara Dynamite från utvändigt läge.
Jag fick fel, men baske mig, vad nära det var – och vilket minnesvärt lopp det blev med två blivande världsstjärnor i maktkamp sista varvet.
Wellino Boko såg ut att ta initiativet i början av upploppet, men Sahara Dynamite höll honom ifrån sig fram till sista hundra meterna, då Wellino Boko kom med en sällsynt tapper avslutning, bet i på det sätt som bara topphästar kan: ett huvud skiljde i mål, till Sahara Dynamites fördel.
Det var travsport när den är som bäst, och för Wellino Bokos del tror jag att den slutgiltiga revanschen kommer när han vinner Prix d´Amerique 2010. Sahara Dynamite får väl trösta sig med att vinna Elitloppet samma år, eller kanske redan nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.