Norrbyskär

När jag ska börja skriva den här bloggen kommer jag att tänka på ett valtal (ett utsnitt kan ses en bit in i den här videon) som Franklin D Roosevelt höll i New York, på Ebbets Field, 1944, där han sade:

"You know, I come from the State of New York and I’ve got to make a terrible confession to you. I come from the State of New York and I practiced law in New York City, but I have never been in Ebbets Field before. I’ve rooted for the Dodgers, and I hope to come back here someday and see them play."

I går tillbringade vi några idylliska timmar ute på Norrbyskär. Jag har bott i Umeå i över två år, och Norrbyskär var en av de första rekommendationer av utflyktsmål vi fick när vi flyttade hit.
När jag gjorde en lördagslista nyligen över sommarens bästa utflykter dök frågan upp varför Norrbyskär inte stod med. Sanningen är att jag aldrig varit där, förrän i går. Övriga familjen har varit där flera gånger, men jag har inte haft möjlighet att vara med de gångerna.
Nu tillhör Norrbyskär mina favoritplatser alla kategorier. Vi vandrade tvärs över till Stengrundet och satt på stenarna vid vattnet, absolut stilla och varmt i luften, det var några lyckliga timmar. Någonting där ute gjorde att jag inte ville ta färjan tillbaka. Så, för att sälla mig till ledet: Norrbyskär – rekommenderas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.