Ny norrländsk ledarblogg

När vissa norrländska ledarbloggar degar rejält och går på tomgång så behövs det ny energi. Att Tidningen Ångermanlands liberala politiska redaktör Anders Rönmark, återkommande gäst även på VK:s ledarsida, inte haft en egen blogg har varit en oacceptabel försummelse under lång tid. Jag skryter gärna med att ha varit en av dem som påtalat denna brist ändå från början.

Nu är den åtgärdad och Anders Rönmarks blogg väcker direkt en intressant fråga. Jag kommer inte spontant på något mer namn i modern tid än vänsterpartisten Hanna Zetterberg som spelade Ronja Rövardotter, men det borde finnas fler exempel, kanske framför allt på de lokala nivåerna.

I Tyskland lanserade vänsterpartiet Die Linke för några veckor sedan skådespelaren Peter Sodann som sin kandidat till förbundspresidentposten.

Och på temat politik och teater tröttnar jag aldrig på att påminna om att liberale legenden Karl Staaff faktiskt skrev teaterstycken som både uppfördes och filmatiserades postumt. Jag har haft förmånen att få bläddra i hans kvarlämnade papper på Uppsala universitetsbibliotek – där fanns också om jag minns rätt ett ofärdigt utkast till något slags science fiction-novell.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.