Arbetskläder och en historisk nedvärdering som lever kvar

Man kan diskutera var beslutet ska fattas – men en utredning av jämställdhetsdimensionen i frågan om arbetskläder till förskolepersonal borde kunna vara klar på en kafferast. Hade det varit en manligt dominerad yrkeskategori hade det hela varit löst för länge sedan, utan omständlig beslutsprocess. Bakgrunden till sådana här problem är förstås att en historisk nedvärdering av kvinnodominerade yrken lever kvar i samhällets strukturer.

Det känns som om det borde ha blivit överflödigt att påpeka år 2008, och att debatten inte borde hacka redan på den punkten.

På den punkten borde fler än bara de yttre vänsterpartierna ha varit glasklara i gårdagens fullmäktige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.