Den vidriga antisemitismen

I spåren av konflikten i Mellanöstern har de antisemitiska hoten och attackerna ökat i antal på flera håll i Europa. Även i Sverige, rapporterade Svenska Dagbladet i går, höjer svensk polis beredskapen.

Den vidriga antisemitism som ständigt frodas inom olika typer av extrema grupperingar, med skilda ideologiska utgångspunkter men med antisemitismen som gemensam nämnare, bubblar alltid upp till ytan i olika sammanhang när Mellanöstern står i centrum för nyhetsrapporteringen.

Det är viktigt att alla demokratiska krafter i det svenska samhället är medvetna om och tar avstånd inte bara från alla sådana former av övergrepp, utan även från alla sådana tendenser i debatten.

3 kommentarer

  1. Tomas Fischer

    Vill tacka Ola Nordebo för ledaren Ännu en återvändsgränd av våld och lidande (5/1). Samtidigt vill jag uppmana Ola Nordebo att verkligen utmana oppositionen och deras undfallande attityd gentemot företrädare för en viss intolerant ideologi och den carte blanche som vänsterkrafterna i Sverige uppenbarligen har gett dessa antidemokratiska krafter att på svenskt territorium utföra det jude- och frihetshat som definieras genom deras religion. Socialdemokratin och svensk vänster måste ställas till svars för denna terrorismdyrkan. Även alliansen är för flat i dessa frågor och man undrar om regeringen är medveten om att mellanösterns problematik redan är smärtsamt närvarande i Sverige underblåst av en fullständigt havererad integrationspolitik.
    Intressant att notera att det idag tydligen går att kommentera muslimers räder mot judiska intressen i Sverige vilket var omöjligt för bara ett par dagar sedan.

  2. pierre

    Det är lika intressant hur Sverige, västvärlden och USA i spetsen blundar för ockupation, förtryck och massaker av palestinierna i 60 år, medan du fäller krokodiltårar för antisemitism.Du verkar fortfarande leva i andra världskriget.

  3. Tomas Fischer

    Den inhemska debatten i Sverige är på väg att övergå till helt nya dimensioner nu när t.ex. Mohamad Omar på Expressens kultursida kallar sig radikal muslim och ansluter sig till den världsvida islamistiska rörelsen, Hamas, Hizbollah och Iran. Det är en utveckling som många av oss redan konstaterat men Mohamed Omars avslöjande förräderi är skrämmande och en tragisk bekräftelse på infiltrationens konsekvenser när akademiker är helt i händerna på intoleransens ideologi. Det vi sett i England av muslimska läkare som vill spränga samhället i luften kan också här i Sverige bli den enda väg som extremister vill gå, naturligtvis påhejade av en självmordsbenägen vänster. Det finns stora risker att det kaos vi ser i mellanöstern även blir vår våldsamma vardag underblåst av en fullständigt havererad integrationspolitik och en svensk pk-elit som förlorat fattningen.
    Då är det inte så konstigt om vi frågar oss, vilket många tidningar och debattörer trots allt tillåts göra, om Europa kommer att få uppleva ännu en Kristallnatt nu när majoriteten av svensk press och all europeisk vänsterpress förberett medborgarna genom en uppviglande rapportering och en i många fall sned propagandabild av verkligheten? Har muslimer nu fått fritt spelrum att attackera judiska verksamheter och anlägga mordbränder i synagogor i Sverige och genom hela Europa? Det är inte fiktion det händer nu! Parallellerna till tiden före andra världskriget är minst sagt slående och ni som sedan frågar er hur islamiseringen kunde gå så långt är naturligtvis helt oskyldiga! Ni som vill se denna utveckling borde åtminstone ha kurage att förklara er när ni begär total underkastelse av oss medborgare. Är det någon som inbillar sig att en ny oundviklig befrielse av Europa inte kommer att skörda oskyldiga offer?
    Dessa frågor ursäktar däremot inte Israels beteende genom åren där folkrätten kommit på undantag men det är frågor som måste få ställas i en logisk konsekvens av denna politiskt religiösa konflikt som tyvärr påverkar oss alla. Vi i västvärlden får aldrig tumma på demokratin som den enda framkomliga vägen, där råder det också konsensus bland dem som förhandlar om fred i området idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.