Några slags manicker, måste kolla upp det

Förra veckan blev helt bloggfri, på grund av lite sjukdom, många möten och en redaktionsledningsresa där kollegor tycktes kunna koppla upp sig på internet med hjälp av några slags manicker utan en sladd till väggen, liksom nästan trådlöst, kanske har jag missat en teknisk utveckling där, får lov att kolla upp det.

Själv satt jag utan internet, och fick först i efterhand höra att Twitter-kampanjen fortsätter och att trycket, nu även internt, på handling från ledarsidan sida i denna fråga, ökar dag för dag. Vi får väl se hur länge jag orkar hålla emot, förmodligen inte särskilt länge alls.

Ett par lösa trådar, bland annat en debatt i kommentatorsfältet om individualiserad föräldraförsäkring efter min lördagskrönika förra veckan återstår att knyta ihop. Positiv reaktion även här. Negativ reaktion även här. Jag återkommer givetvis till ämnet framöver, en hel del reaktioner har kommit på artikeln även via andra kanaler och har övertygat mig, surprise, om att min linje i lördagskrönikan har de klart starkaste argumenten och prioriteringarna på sin sida, att det är en fråga som väcker känslor bland dem som har en åsikt, att det är en fråga där personer som annars står på samma linje i många frågor kan ha det svårt att förstå varandra och tvärtom och att det är en debatt som bör hållas igång.

Några av våra huvudledare veckan som gick:

Med grund i folkrätten – Barack Obama återför USA till den internationella rättsordningen, även vad gäller krigets lagar.

Regional grund att stå på – Det grundläggande beskedet från regeringen är att Sverige ska ha tre beslutsfattande nivåer med beskattningsrätt.

Obama prövar sig fram – Amerikanska representanthuset röstade för Obamas stimilanspaket. Men räcker det?

Och dagens huvudledare:

Höga krav på svensk skola – Regeringens skolpolitik utgår från en realistisk och korrekt verklighetsbild. Dystra rapporter bekräftar läget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.