Hur värderas kunskap inom olika samhällssektorer?

Rektorn för Umeå Universitet Göran Sandberg påpekade häromdagen en intressant sak på ett seminarium om Kunskapshjältar i Västerbotten som anordnades på Länsresidenset: inom det privata näringslivet förstår man att värdera och belöna högre utbildning mycket bättre än inom den offentliga sektorn, där exempelvis en fullföljd doktorsexamen kan vara en ren nackdel ekonomiskt och karriärmässigt.

Varför är det så, varför skiljer sig inställningen till högre utbildning och kunskap så åt mellan olika sektorer av samhället och vad kommer det att få för konsekvenser på lång sikt för Sveriges globala konkurrenskraft?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.