Det får bli som det kan

Det spörs. Det får bli som det kan. Vad fan ska det vara bra för? Såna jävla busar som er. Men hur ska det bli med årensningen? Vilken oförskämd fan. Jo, som sagt var, det kan ju bli lite mycket ibland. Resignera! Det är ju rena skansen. Slit och släp, aldrig är det något annat. Man kan väl få vila benen lite. Värmen söker. Nu är du förlorad. Nu bjuder jag farväl.

I veckan, efter intensiv dvd-genomgång av hela tv-serien, har jag börjat tala som karaktärerna i underbara Hedebyborna – baserad på Sven Delblancs romaner. En del har trott att jag varit på dåligt humör. Svenska språkets karga uttrycksfullhet från förr. Uttrycksfullheten finns kvar, men uttrycken är nya.

Det har varit väldigt passande att Hedebyborna och Hammarkullen, två suveräna, charmiga och mångtydiga bilder av Sverige kring kriget och Sverige på 90-talet, sänts relativt samtidigt på tv senaste tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.