Då gick debattens vågor höga på Ordet fritt

I en av pauserna under Selanderdagen om opinionsbildning, journalistik och sociala medier i arrangemang av Mälardalens Högskola och Eskilstuna-Kuriren förra veckan fick jag frågan om det finns stora skillnader mellan vilka ämnen som väcker debatt på VK:s insändarsida i papperstidningen jämfört med bland läsarkommentarerna på vk.se.

Delvis, var mitt svar.

Det är inte alltid som de stora snackisarna på nätet genererar insändare åt papperstidningen, och det är inte alltid som de stora insändarfloderna syns mer än som vattenpölar på vk.se.

Dagens lista: de tre konkreta händelser som så vitt jag kan minnas genererat – överlägset – flest inskickade insändare till Ordet fritt på VK de senaste tre åren:

1. Folkomröstningen om Vojmån
2. Nedläggningsbeslutet gällande Öregårdens gruppboende i Örträsk
3. Debatten om trärosorna i Rådhusparken

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. TC

    Islam, och religioner i allmänhet, debatterades också flitigt, men jag antar att den ”politiska korrekthetens censur” nu hunnit ifatt vk.se så att vi aldrig mer i Sverige får se en lika fri, öppen och tillåtet religionskritisk debatt.

  2. Ola Nordebo

    Religionsfrågor av olika slag har också debatterats flitigt i VK de senaste åren, just nu pågår en debatt på insändarsidan i papperstidningen om skolornas förhållande till kyrkorna. Men mängden inkommande texter på det området kring konkreta händelser eller aktuella debatter är ändå betydligt mindre än antalet texter i exempelvis ovanstående ämnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.