Nedslående nedläggningsbeslut
Socialdemokraterna och vänsterpartiet i Umeå har nu beslutat lägga ned Sofiehemsskolan. Det är svårt att tolka beslutet, och de kommentarer som föregått det, på något annat sätt än att S och V verkligen ville bli av med skolan. Det är nedslående – både i sak och sett som en politisk attityd gentemot en mindre, populär skola som föräldrar visat ett stort engagemang för.

3 kommentarer

 1. Johanna

  Beslutet är inte bara en besvikelse, det är också ett stort svek, då de 2005 tog ett långsiktigt beslut om att skolan skulle få vara kvar. Nu är oron stor bland barn, föräldrar och lärare. Föräldrar och barn oroas över skolval och lärare för sina jobb. Eftersom beslutet inte handlar om besparingar och vi som ska leva med beslutet är djupt missnöjda kan jag inte förstå vem som ska gynnas, s och v? Ekonomiska argument, blev till strukturföränringar och rädsla att falla i populismens fälla…Ja, vad handlar detta om?

 2. Karin

  Hade du haft den åsikten också om det vore en skola på Umedalen eller Ersboda som skulle läggas ned?

  På tal om nedläggningar: Jag tror hela Umeå håller på att läggas ned. Här finns inga jobb längre, arbetsgivarna anlitar bemanningsföretag för påhugg då och då. De unga lämnar stan och de äldre har gett upp. Umeå dör.

 3. Ola Nordebo

  Karin: svaret på din fråga är ja, vilket du skulle upptäcka snabbt om du läser vad jag och VK:s ledarsida skrivit om skolfrågorna de senaste månaderna. Jag tycker att ett av de sorgligaste inslagen i den här debatten är de söndrande försöken att spela ut stadsdelar mot varandra och antyda att vissa ska värderas annorlunda än andra beroende på vilka som bor där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.