En Västerbottensprofil har gått bort

Med stor sorg mottog vi i förra veckan beskedet att Lotten Lindström i Stensele gått bort, bara 38 år gammal. Lotten var en varmt uppskattad krönikör i VK. Jag blev mycket glad när hon för ett par år sedan tackade ja till förfrågan om hon vill skriva för oss. Det var höjdpunkter när vi fick publicera hennes skarpsynta och omsorgsfullt genomarbetade texter, alltid skrivna rakt på sak, med stor integritet och med underfundig humor.

Bara för några veckor sedan mejlade vi lite fram och tillbaka om hennes senaste krönika. Hon undrade, som hon brukade, när deadline var, finslipade texten in i det sista, prövade orden och formuleringarna, ville att allt skulle kännas rätt, vilket det alltid gjorde i hennes krönikor.

Det är svårt att acceptera att det skulle visa sig bli hennes allra sista text för oss. Lotten var en fritänkare i ordet bästa mening. Genom sina texter i flera av länets tidningar, på sin omtyckta blogg och här på Facebook, genom sina insatser som lärare i Storuman och genom sin positiva, engagerade och engagerande personlighet blev hon snabbt en Västerbottensprofil och en allt mer uppmärksammad röst i länets samhällsdebatt.

Vi hade sett fram emot många fler av Lottens analyser de kommande åren, i en skrivargärning som bara var i sin linda och som nu tar slut alldeles för tidigt. Saknaden blir djup.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.