Förlust av kompetens och erfarenhet

Åsa Ögren (S), byggnadsnämndens ordförande och en av kandidaterna till att efterträda Lennart Holmlund efter valet nästa år, slutar med politiken 2014.

Det meddelade hon under gårdagen, med motiveringen som återges på nyhetsplats i dagens tidning, att valberedningens förordande av Hans Lindberg som första kommunalråd för nästa mandatperiod innebär att hon inte kommer att nå det som varit hennes mål. Istället för hotande inlåsning och stagnation i en roll som andra kommunalråd hon inte sökt, väljer hon att gå vidare till annat i yrkeslivet.

Jag tycker att det är en rejäl och ärlig motivering Ögren lämnar, och beslutet är lätt att förstå ur hennes eget perspektiv. Men för Umeå som kommun och umepolitiken är det en förlust när den kompetens och erfarenhet Åsa Ögren byggt upp de senaste mandatperioderna + och som gjorde henne till en trovärdig kommunalrådskandidat + försvinner ur lokalpolitiken. Hennes fortsatta insats i politiken, bortom 2014, hade varit intressant att följa. Synd. Där slarvade Socialdemokraterna bort något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.