Ord inför helgen, 22 mars 2014

Alla dessa taktfasta marschövningar runt, runt, längs förutsägbara gator, i trånga kvarter. Alla dessa trendkänsliga, geggiga kodord som plötsligt dyker upp och som sedan otaliga använder till leda, för att inte behöva sätta egna fotavtryck. Fastnar för några rader av den lettiske poeten Imants Ziedonis (1933-2013), ur samlingen ”Epifanier”,med urval och svenska tolkningar av Juris Kronbergs, från förra året:

”Ingenting är så enkelt som att finna sin väg i mörkret. I dagsljus plågas man av tvivel. Man litar på andras fotavtryck, andras hjulspår, andras kvarlämnade tecken, eller också grubblar man länge: hysa tilltro/ inte hysa tilltro/ gå dit/ eller inte gå/

Har de varit klokare, som gått där? Det vet man inte. Man tror på den upptrampade stigen, men efter ett par kilometer vänder den tillbaka – där ser man, alla trodde på det uppåkta spåret och alla blev besvikna.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.