Makten ska flyttas från politiken

Nu har Ilmar Reepalu presenterat utredningen om vinster i välfärden och det var ingen överraskning vad han skulle komma fram till. När man läser utredningen så baseras den på hans ideologi och hade det varit en liberal som hade stått bakom utredningen, så hade vi fått ett helt annat förslag.

Om man ser till Reepalus förslag så innebär det ett stopp för valfriheten inom vård och skola. Om det nu skulle genomföras, så blir det ett hårt slag mot valfriheten och många företag kommer även att läggas ned.

Sen tycker jag att man ska se över företagen och när det gäller riskkapitalbolag med kortsiktiga vinstintressen, är också min syn att de inte hör hemma inom välfärden. Men när det gäller företagare med klara mål, så ser jag positivt på deras företagande inom välfärden.

Som liberal tycker jag också valfrihet är en självklarhet och ser man till äldreomsorgen så känner många idag en oro över den vård, man kommer få när man blir gammal. För mig är det också en självklarhet att makten skall flyttas från politikerna till de äldre och deras anhöriga och ingen skall tvingas att bo där politikerna tycker.

En kommentar

  1. Pingback: Brev från Björklund från i tisdags – med uppmaning till regeringen | Veronica Berggren, Liberalerna, Nordmaling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>