Hederspris åt Umeå som Idrottskommun!

Det är glädjande att Umeå uppmärkssammas som en idrottskommun! Men utan vårt fantastiska föreningsliv, med hårt engagerade föreningar och engagerade ledare skulle vi inte kunna vara en bra idrottskommun. I Umeå kommun har vi även hårt arbetande tjänstemän inom fritid som verkligen brinner för sitt arbete

Men som politiker ska vi ge föreningarna förutsättningar för att kunna bedriva sin verksamhet; det behövs bland annat genom bra anläggningar och ekonomiskt stöd.

Något som verkligen behövs i Umeå är Gymnastikens Hus och det är något som vi i Folkpartiet kommer att driva så att det verkligen blir av!

2 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Viktigt att satsa på idrott och föreningar, håller helt med. Och om att skapa ett Gymnastikens Hus.

    Men varför driver ingen ett Simningens Hus?

    När till slut, efter decennier, simsporten fick löfte om en 50×25-metersbassäng, så planeras för en 50×21 m och i ett läge som aldrig simningen önskat, i trångt city utan utemiljöer och utan närhet till andra idrotter självklart för och i andra städer.

    Trots att snart sex år gått sedan beslut om Nannaläge, finns än ingen ritning och än inget parti som på allvar frågat simningen om bästamöjligheter.

    I stället tvingas simningen, simskolor, motionärer och simmare ihop med ett äventyrsbad, som nu dessutom ska bli en lek-50:a på helgerna, enligt badkonsulten i TV 4 Umeå-reportage i förra veckan.

    Här har ett idrottsintresserat Folkpartiet chans att vrida utvecklingen rätt genom att bygga 50:an ihop med 25:an på campus, bättre och mer ekonomiskt. Äventyrsbad tränger inte på, de är dyra i byggnation och drift, Umeå har sådant i Holmsund och Nydala sommartid, Umelagun samt kan resa med Botniabanan till Ö-viks Paradiset och Vasas Tropiclandia.

    Se mer på min blogg http://blogg.vk.se/umeas-basta/

    Och. det är aldrig för sent att ändra sig, allmänheten gillar sådana politiker och allmänheten gillar inte nuvarande Nannabadplaner!

  2. Bergis

    Till vilken nytta springa och jaga en boll eller puck? Hur mycket koldioxid släpps inte ut i atmosfären när alla lagen ska resa kors och tvärs över riket för att spela cuper? Kan inte alla dessa ”hårt engagerade” ledare skaffa sig ett liv istället för att bilda massa idrottsföreningar som ska förpesta vår miljö? Ska jorden överleva som planet krävs det att vi slutar fjäska på med idrott. Idrott och motion får man om man tar en springtur hemmavid också. Du Peder! Lyft din blick och se dig om. Livet innehåller så mycket mer än att bara lyssna till meningslösa sportreferat eller glo på meningslösa matcher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.