De kunde ha frusit ihjäl

 

Jag blir rent förbannad när jag läser dagens tidning om att två män var nära att frysa ihjäl i en busskur i centrala Umeå. Jag ifrågasätter verkligen det kommunala beslutet att sluta värma upp bänkarna på Vasaplan för att det inte ska bli en samlingsplats i busskurerna. Indirekt menar man missbrukarna. Sen är det inte bara missbrukare som drabbas av att man slutat värma upp bänkarna, det drabbar även äldre människor och personer med funktionshinder.
Det är precis som om kommunen skäms över att vi har missbrukare och försöker gömma bort dom. Vad blir nästa steg, kommer vi att bygga en värmestuga någonstans ute i skogen. Instämmer helt med Larsa Åhlén om att det är bättre att man skaffar en närliggande lokal där man kan värma sig.
Missbrukare är vanliga människor som har kommit fel i livet och behöver stöttning av samhället och jag har själv fått uppleva i min närhet en person som från att ha varit företagare och familjefar blev missbrukare.  

http://www.vk.se/736593/de-kunde-ha-frusit-ihjal

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Jag håller med dig och hoppas att du försöker påverka ditt parti om att göra något för dessa personer. Tyvärr så tillhör du ju ett parti, som i regeringsställning (det tillhör ju alliansen) inte gör ett dugg för dessa personer. Det är endast tack vare frivilliga insatser(härbärgen, soppkök, utdelning av smörgåsar, bakfickan i umeå m.m) som många hankar sig fram. DET borde du bli, som du skriver, ”förbannad” på.

  2. Peder Westerberg

    Folkpartiet är väl det parti genom historien i Sverige som har värnat för dessa personer. Sen är det ganska enkelt för somliga att alltid skylla på Alliansregeringen och glömma bort att det är Socialdemokraterna och Vänstern som har makten i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.