Gruppmöte + Idrottsgalan

Igår hade vi årets första gruppmöte med Folkpartiet med sjukvård som tema. Vi besökte Norrlands Universitetssjukhus och fick en föredragning om onkologi och den enorma utvecklingen som sker inom det området.  Vår gruppledare i landstinget Marianne Normark hade bjudit in Elisabeth Karlsson verksamhetschef på cancercentrum som kvällens talare.

Mötet var otroligt intressant och jag blev otroligt imponerad av cancercentrums verksamhet. Att man hinner strålbehandla mellan 150 -200 personer varje dag är otroligt imponerande siffror.
Forskningen gör stora framsteg inom cancer, men vi måste ändå fortsätta och satsa. Forskning är morgondagens välfärd och det är viktigt att vi skapar bra förutsättningar för den.
När jag kom hem efter gruppmötet tittade jag på Idrottsgalan på tv och som vanligt försöker man lägga in all möjlig dålig humor under galan. Mest imponerade och glad blev jag över Paralympiska silvermedaljören i kula Jeffrey Ige som tilldelades Sportspegelpriset.
Men jag reagerade över hur prisutdelaren behandlade han som ett litet barn efter tacktalet med daltande beröm. Hade han inte varit funktionshindrad hade hon inte behandlat han på det sättet. För övrigt var hans tacktal det bästa under kvällen.
Måste avslutningsvis nämna Lisa Nordén i triathlon som tog storslam på galan och vann Jerringpriset. Vilken fantastisk idrottare hon är och det kommer att bli intressant att följa henne i framtiden.

2 kommentarer

  1. Peder Westerberg

    Marianne Normark våran gruppledare i landstinget har engagerart sig otroligt mycket i cancercentrum och även gör det nu. Jag själv kommer att arbeta för man satsar på forskning från vårat parti

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.