Kvinnohistoriskt museum

Folkpartiet var ett av de partier som stod bakom beslutet i kommunfullmäktige över att bygga kulturväven och att det skulle inrymma kvinnohistoriskt museum

Men vi har i kommunstyrelsen varit emot extra tilläggsanslag till Kvinnohistoriskt museum och vi har känt oss starkt frågande över den förväntade driftskostnaden på 8 miljoner kr per år samt den stora ytan. Som skattebetalare i Umeå skulle jag vara mycket frågande över 700 kvm museum på det mest centrala läget i Umeå.

Det är nu dags att ta ett omtag i denna fråga och se över hela projektet kvinnohistoriskt museum.

Sen att det blivit en lekplats för Tamara Spiric och vänstern är också allvarligt. När projektledaren Charlotta Gustafsson hoppar av på grund av den starka politiska styrningen från Vänsterpartiets Tamara Spiric blir jag mycket orolig. Men samtidigt var det ingen överraskning att Tamara försöker detaljstyra.

6 kommentarer

 1. Siw

  Tycker att det är självklart att ett museums inriktning inte ska styras genom politiker samt att ett kvinnomuseum ska rymmas inom Västerbottens museum. Folk som är intresserade av museer vill inte behöva springa runt stan för att hitta alla. Koncentrera i stället all museiverksamhet i Umeå till Västerbottens Museum. Skandal ifall ett kvinno-museum får ta plats ifrån dansarna som hade blivit lovade plats i det nya kulturvävhuset.

 2. Urban Bengtson, idékonsult

  Politisk styrning, ökade kostnader och fel läge (enl. kommentar här), för Kvinnohistoriskt museum i Umeå och därmed ett omtag.

  Samma sak med Nannabad- och simplanerna, politisk styrning, först i ett kommersprojekt (som sprack) och nu styr P-hus till en sämre planlösning för äventyrsdelen, ökade kostnader och fel läge (simsporten önskar annat och allmänheten är emot).

  Dessutom felräknade ytor, se min blogg
  http://blogg.vk.se/umeas-basta/
  och alla SM-tävlingar inte klaras, plus att trafikmiljön är riskfylld och outredd.

  Detta räcker mer än väl för ett omtag för nya simtag i Umeå. Det blir också billigare i annat läge, bäst på campus, och det går att få mycket för Nannakvarteret till privata aktörer.

  Kanske Folkpartiet kan bli först här?

 3. Åsiktsmaskinen

  Upp till bevis nu Peter och våga ta omtag i badhusfrågan som har blivit så fel.

  För vilka är Folkpartiet att kritisera andra om FP själva inte vågar ta omtag.

  Så nu Peter, är det dags att ta din roll som gruppledare och våga ta nya tag angående badhuset. Annars tappar både du personligen och Folkpartiet all trovärdighet i frågan angående Kvinnomuseet!

 4. Ola Lundgren

  Må så vara att man kan fundera över badhuset, men det känns minst sagt som man försöker blanda bort korten. När man går från att debattera läget och driftskostnaden på kvinnohistoriskt museum. Jag precis som Siv att det är bättre att lägga museet på gamlia i Västerbottens museet. Att reservera 700 kvadrat av umeås dyraste lokaler som skall betalas av skattemedel känns galet, omtag krävs.

 5. Pingback: Jag håller med Anders Ågren! | PEDER WESTERBERG FOLKPARTIET

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.