Äldreomsorgen

Idag har jag och mina kollegor i Folkpartiet Marianne Normark Gruppledare i Landstinget, Maria Lundqvist Brömstér Riksdagsledamot och Anna-Karin Sjöstrand Kommunpolitiker besökt Dragonens äldreboende i Umeå.

 
Äldreomsorgen är en fråga som är prioriterad i Folkpartiet och eftersom jag i grunden är socialliberal så kommer den att få ett stort utrymme i mitt politiska arbete.
Som jag skrivit tidigare i min blogg tidigare känner många idag oro över den vård, man kommer få när man blir gammal. En bra äldreomsorg är en rättighet som har betalts genom skatten under den yrkesverksamma perioden av livet och därför har man rätt att kräva en bra äldreomsorg.
 
Som politiker tycker jag även att det är viktigt att man är ute och besöker verksamheten och besöket idag var otroligt givande för mig.
 

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Jag delar inte Folkpartiets politik, men jag noterar att du skriver en del bra saker. Ofta ser man när alliansen (företrädesvis moderater i umeå) skriver om äldreomsorgen så är det kritik mot kommunala äldreboenden och inte ett knyst om dom privata trots att massor med oegentligheter har uppdagats där. Brister i äldreomsorgen skall upp i dagen oavsett driftsform, tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.