Ett förslag med socialliberal inriktning

Nu har förslaget till nytt partiprogram för Folkpartiet kommit. Ett stabilt och tryggt förslag som inte innehåller månggifte eller slopad skolplikt. Nu ska den bearbetas och vässas tills vårt landsmöte i höst. Vi står inför ett valår nästa år och vi måste därför anta ett partiprogram för en liberal framgång 2014.

I förslaget till nytt partiprogram för Folkpartiet höjs ambitionerna när det gäller äldreomsorgen, sjukvården och skolan. Välfärden ska hålla högsta kvalitet, präglas av valfrihet och vara tillgänglig på likvärdiga villkor. Tioårig grundskola, förbättrad introduktion av nyanlända elever och ökat självbestämmande i sjukvård och äldreomsorg är några punkter.
En annan viktig del i det nya förslaget är att företagens sjuklöneansvar avskaffas. I ett första steg gäller det den andra sjuklöneveckan och på sikt även den första. Ett steg i rätt riktning, för bättre villkor för småföretagare.
Ökad satsning på jämställdhet är också oerhört viktigt, tyvärr finns det fortfarande mycket att göra med jämställdheten. (I dagens Sverige tjänar en kvinna i genomsnitt 3,6 miljoner kronor mindre än en man under sin livstid.)
 
Som socialliberal tror jag att det är viktigt, att när vi fastställer vårt partiprogram i höst, att vi håller fast vid vår ideologi och inte gör som andra partier som vänder kappan efter vinden. Vi har även som andra partier haft svikande opinionssiffror, men jag att tror vi vinner i längden om vi står fast vid vår liberala ideologi. Som liberal har jag även en stor tro på framtiden och vill ge människor möjlighet att styra över sina liv.

4 kommentarer

 1. Åsiktsmaskinen

  Noterar att ert förslag till partiprogram inte tar upp frågan om monarki.
  Hur kan någon som kallar sig liberal vara för monarki?

 2. Dage Åberg

  Du ironiserar en del över de värsta stolligheterna i Centerns (ursprungliga) förslag. Men du nämner inte med ett ord FPs förslag om avskaffad värnskatt och över huvud taget ”plattare” skatt. Inte heller säger du något om uppluckring av arbetsrätten. På dom här områdena har ni parkerat till höger om Anders Borg (liksom för övrigt Centern).

  Med vänlig hälsning

 3. Åsiktsmaskinen

  Hur jobbar du för att få in avskaffandet av monarkin i ert partiprogram?

  Och varför tror du det är så många så kallade liberala folkpartistiska politiker som inte vågar peta i frågan?

  Viner månne partipiskan hårt inom Folkpartiet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.