Ohederligt drev mot vänstern??

Det känns faktiskt skönt att vara tillbaka från ledigheten efter ett skönt påsklov. Har bara varit hemma i Umeå och umgåtts med vänner och familj.

I lördagens VK har 7 vänsterpartister skrivit en debattartikel om ett ohederligt drev mot Vänsterpartiet i Umeå. Man hävdar att borgliga politiker smutskastar deras gruppledare Tamara Spiric och att vi inte tycker att feminism och kultur inte känns speciellt viktigt.
Vänstern anser att vi smutskastar deras gruppledare för att vi ifrågasätter kostnaderna för Kvinnohistoriskt museum. Jag vill inte lägga mig i hur andra partier bedriver sin politik, men det vänstern gör i denna fråga är rent löjligt.
Som politiker måste man få ha synpunkter på hur skattebetalarnas pengar används och man måste även kunna ta kritik.
Som en god kamrat skrev till mig på FB. På med offerkoftan och fram med martyrskapet, sen också en rejäl dos med grundlösa känslobaserade anklagelser. Skön cocktail som fungerar förvånansvärt ofta i media.
Som jag skrivit i min blogg tidigare så var Folkpartiet ett av de partier som stod bakom beslutet i kommunfullmäktige över att bygga kulturväven och att det skulle inrymma kvinnohistoriskt museum.
Från Folkpartiets har vi inte sagt nej till ett Kvinnohistoriskt museum, men vill göra ett omtag och se över driftskostnaden kring hela projektet. Den stora ytan på 700 kvm i det mest centrala läget i Umeå är inte billigt. Vi får inte heller glömma att Umeå kommuns ekonomi drastiskt har försämrats sen ursprungsbeslutet togs.
Sen tror jag att det är bättre att tex Västerbottens museum driver ett Kvinnohistoriskt museum än att det är i kommunal regi. Från Kommunens sida ska man även anställa 10 årsarbetare för att driva ett Kvinnohistoriskt museum och det är inte billigt. Till vissa saker i kommunen verkar det finnas hur mycket pengar som helst
Här kommer kalkylen över vilken personal som behövs för att driva ett Kvinnohistoriskt museum i Umeå.
 
·1 museichef
·1 intendent/producent
·1 forskningsansvarig
·2 pedagoger
·1 kommunikatör/informatör
·0,5 programansvarig
·0,5 utställningstekniker/vaktmästare
·3 utställningsvärdar/shop
 

4 kommentarer

  1. Lasse

    Du likt andra borgare låtsas värna om feminism och kultur. Tillåt mig småle. Vi väljare är inte dummare än att vi fattar att ni drar nytta nu för att få väljare genom att smutskasta. På ”lekis” höll man på med sandlådefasoner som främst borgarna alltid kört med.

  2. Peder Westerberg

    Sandlådepolitiken står vänstern för som har tagit på sig offerkoftan och inte kan ta kritik.Som politiker måste man få ha synpunkter på hur skattebetalarnas pengar används eller???

  3. Elisabet

    ”Vänstern” anser inte att ni smutskastar deras gruppledare för att ni ifrågasätter kostnaderna för Kvinnohistoriskt museum. Det säger sig själv. Däremot för att ni skriver saker som att kvinnohistoriskt museum ”har blivit en lekplats för Tamara Spiric” och att det var ”ingen överraskning att Tamara försöker detaljstyra”. Detta bidrar till och förstärker den felaktiga bild av situationen som målats upp.

  4. Peder Westerberg

    I en demokrati har man rätt att kritisera och ifrågasätta. Ni tar på er offerkoftan i vänstern och försöker spela på att vi kritiserar en ung invandrarkvinna.Vi förstärker inget av siutationen och avhoppen säger väl något.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.