Ta debatten med Sverigedemokraterna

Att debattera med Sverigedemokrater gör att deras verkliga åsikter kommer fram. 

Söndagskvällens debatt mellan jämställdhetsminister Maria Arnholm, FP, och SD-ledaren Jimmie Åkesson i SVT:s Agenda var verkligen avslöjande. Jämställdhet är verkligen inte Åkessons starka sida.

Jag såg själv debatten och blev oerhört överraskad av Jimmie Åkessons svaga insats, han blev verkligen pulveriserad. Hans åsikter om abortlagstiftningen är skrämmande där han hävdar att tekniska framsteg gör att vi måste sänka gränsen på abort från 18 till 12 veckor trots att inga foster räddas vid 18 veckor. Det enda som händer är att kvinnans rätt över sin egen kropp inskränks.

Det vi andra partier måste börja med är att ta debatten med SD, får då kommer deras verkliga sida fram. Jag brukar inte kommentera mätningar men det är glädjande att Sverigedemokraternas ras fortsätter. Från att i februari för första gången hamnat över 10 procent dalar partiet nu ner till 6,7 procent enligt DN/Ipsos aprilmätning.

 
Jag är oerhört stolt och glad över Maria Arnholm i debatten och själv kommenterar hon debatten efteråt med följande ord. Att möta Jimmie Åkesson gjorde det än tydligare att arbetet för ett mer jämställt Sverige behövs. Vi ska fortsätta jobba framåt, satsa på att motverka mäns våld mot kvinnor, på att minska lönegapet och på att pojkar inte ska hamna efter i skolan. Det är motsatsen till vad en sverigedemokratisk politik syftar till.
 
Sverige behöver företag, förskola och sannerligen mer feminism.

3 kommentarer

  1. Freja Monique Stolt (@mizzmonique81)

    Hej!

    Jag tycker att Jimmie Åkesson gjorde en bra debatt.
    Varför ska man enligt dig kunna använda abort istället för att skydda sig? Det är alltför många som lägger ansvaret utanför sig själva, det blir ett foster som de tar bort till höger och vänster? Ska man inte själv ha ansvaret?
    Vill man inte ha barn så skyddar man sig, Eller så blir man gravid och så behåller man barnet om det nu inte var pga en våldtäkt, där ska alla kvinnor få välja själva.

    För övrigt tycker jag att du många gånger är vettig, men här har du lite fel. 🙂

    Mvh Freja Monique

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.