Det är ingen politisk strid

Att Tamara Spiric målar upp det som en politisk strid och säga att grundfrågan handlar om politik köper jag inte. Det som det handlar om är respekten för andra människor, Tamara är faktiskt anmäld för att tjänstemännen mår illa och har blivit kränkta av henne och inget annat.

I sitt försvarstal idag fortsätter hon även att kritisera tjänstemännen över deras arbete kring budgeten och säger även att tjänstemännens förslag är ett högerförslag.
Det Lennart Holmlund och Anders Ågren skriver i sina bloggar idag är bra. Lennart skriver i sin blogg att tjänstemännens förslag inte är ett högerförslag och han säger även bestämt att tjänstemännen inte har manipulerat några underlag. Anders beskriver det bra i sin blogg att det inte alls handlar om politik utan att det handlar om beteenden och hur vi uppför oss mot varandra
Att anfalla andra politiker för att försvara sina egna handlingar är verkligen dålig stil och det genomskådar man väl när man läser Tamaras försvarstal idag
Som jag skrev i en tidigare blogg så är det min första budgetberedning som ny gruppledare och jag måste säga att underlagen samt dragningarna vi har fått från tjänstemännen har varit kanonbra. Jag har förtroende till 100 % för våra tjänstemän i kommunen och de har verkligen gett oss bra underlag i budgetarbetet
Sen är det inte heller svårt att räkna ut varför budgeten skjuts upp till hösten, för att istället tas i juni. Det enkla svaret är att S och V inte kommer överens om vilka besparingar som ska tas i deras gemensamma budget.
 

3 kommentarer

 1. Åsiktsmaskinen

  Du har såklart helt rätt i att det inte är en politisk strid.

  Vänsterpartiet verkar ha stora problem med sitt interna ledarskap.

  Dock smakar hela historien med Tamara rätt illa, ut ett könsperspektiv.

  Hennes påstådda bristande bemötande av andra människor skall lyftas fram i ljuset. Även fast hon är ett ungt, kvinnligt kommunalråd med utomnordisk härkomst. Och hennes eventuella övertramp måste få konsekvenser på något sätt.

  Det som smakar riktigt illa är dock att det i samma hus sitter ett vitt, medelålders manligt kommunalråd med minst lika mycket bagage i ryggsäcken.¨

  Och där är det ingen som säger något. Förutom dem som försvarar honom med orden ”ja det där var ju tokigt sagt, fast det är ju bara Lennart vet du….

  Det smakar illa. Riktigt illa.

 2. Adam

  Klart det är en politisk strid. Om Tamara gjort något fel, borde då inte även hon ges en chans att yttra sig, ändra sig osv. Varför ska du Peder hänga henne om det inte är för att du ensam vill ha spaden i din sandlåda?

  Vi som känner dig vet att du gort mycket bra, men också gärna trampar på dom som ligger och gärna på unga tjejer;)

  När jag hörde du skulle satsa på politiken anade jag detta fula rävspel och strid som faktiskt du är tor del i. Ingen tjänar på detta och absolut inte Umeå och politiken.

  Tycker du ska sluta trampa på folk, både dom som ligger och kanske är på väg att ramla. Du gillar ju hjälpa dom säger du. Du är fals, mycket fals och borde skämmas. Nästa gång kanske det är din tur då du gör bort dig.

 3. Peder Westerberg

  Det som det handlar om är respekten för andra människor, Tamara är faktiskt anmäld för att tjänstemännen mår illa och har blivit kränkta av henne och inget annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.