Vänstern tar inte ansvar

Vi politiker har ett ansvar mot medborgarna i Umeå och då år det är viktigt att vi värnar om Umeåandan. Det skulle vara mycket olyckligt om majoriteten och oppositionen ska sitta i olika rum i framtida budgetprocesser.

Att vi har stora framtida ekonomiska utmaningar i kommunen kan ingen ha undgått och som VK nämner måste Umeå kommun de två närmsta åren minska sina utgifter med närmare en halv miljard kronor. Våra tjänstemän i kommunen har därför gett oss förslag till besparingar i budgetarbetet och som man kunnat läsa i media så är Vänstern mycket kritiska till deras förslag.
Det är inte heller svårt att räkna ut varför budgeten skjuts upp till hösten, för att istället tas i juni. Det enkla svaret är att S och V inte kommer överens om vilka besparingar som ska tas i deras gemensamma budget. Att skjuta upp beslutet som V och S gör är att styra problemet framför sig och ge våra verksamheter sämre förutsättningar gällande de stora besparingarna
Med tanke på utspelen från Vänster i media har jag även svårt att se att S och V ska komma överens i en gemensam budget i höst. När det gäller kvinnohistoriskt museum så ställer jag mig bakom förslaget att slopa det.
Även om Umeå har stora besparingar att göra närmsta åren så är Umeå långt ifrån en kriskommun. Vi är en växande kommun vilket i längden är mycket positivt.
 

2 kommentarer

  1. Arbetare och deltidsstuderande

    Istället för att skyllla på V eller S kan du ju själv göra något. Dom tvingas göra sin budget utifrån vad ni borgare ställt till med. Tycker du inte själv att det mesta av det du skriver är barnsligt? Vuxna människor som gnäller ist för att göra nytta. Ta jobba istället och väx upp ist för att hålla på med pajkastning för du kan inte kalla det du gör för poliyisk debatt iaf.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.