Vi kommer inte att backa!

Vi står inför stora utmaningar i skolan i framtiden och minskade barngrupper är ett viktigt problem som måste åtgärdas. Att inte Umeå klarar max 15 barn i barngrupperna är inte bra och det ser heller inte ut som en lösning är på gång

Även många föräldrar och förskollärare är redan idag orolig över barngruppernas storlek och vi får heller inte glömma det viktigaste, som är barnens behov.

När det gäller Små barn ska de inte behöva knyta an till alltför många andra individer och det handlar om att tillsammans med föräldrarna ge barnen en trygg start i livet.

Från Folkpartiets sida i Umeå kommer vi aldrig att backa från max 15 barn i förskolegrupperna

2 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Bra! Men backa så från Nannabadbygget innan det slukar pengar så aldrig 15-mål kan nås. För Nannabad är Umeå kommuns ”fördyrats” satsning någonsin. Uppåt 100 mkr är förlorade i form av alternativintäkt om ny simhall byggts i idrottsläge. Och än mer då idrottslägen ej kan ha bostäder, medan kv Nanna kan ha det.

    Lerstenen hade 22 mkr/år i drift, som inte fick överskridas enl KF-uttalanden nov 2011 när kommunen tog över. Nu är det även 30 mkr/år och än mer med överytorna på 3000 kvm, obeslutade i KF trots att bolagsordningen anger beslut där för saker av ”större vikt”. Med Lerstenen hade uppåt 75 mkr fåtts för marken och driftskostnaden varit 10 mkr mindre i 25 år, dvs 250 mkr.

    Idag 18/2 på min blogg, http://blogg.vk.se/umeas-basta/, finns om avbrutna och utlovade/ej genomförda miljöutredningar, vilka hade troligen stoppat bygglov just för miljöfarligheterna. Om Lerstenen fått fortsätta hade kommunpolitiker krävt besked om miljölösningar för trafik, P, till- och frånfart, plats för lämnande/hämtande, precis som krävs av de som bygger dagis/skolor, vare sig privat eller kommunalt. Då ska samma krävas av ett kommunalt badbolag också.

    Så med backning från Nannabad ges medel för att slippa backa från 15-barnmål. 3 månaders badgrop av byggnad i 50 år, blir 5 promille av livslängden. 99,5 % kapitalförstöring mot 0,5 % hittills vid ett stopp. Och sedan bostäder ovanpå P-garage av badgropen, så är dessa fem promille en verkligt bra investering och ger tillväxt för Umeå, inte missväxt med farligt och dyrt badhus.

  2. patrik förskollärare

    Och hur ska ni lösa det? Du ger inga förslag på hur. Sänkta skatter ger större barngrupper.

    Med Kapten Kokainbender som skolminister och ledare för ert parti så kommer ni aldrig vinna röster i min yrkeskår. Ni har förstört skolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.